top of page

West Coast Meet 2010

Den 16-17 juli hade vi klubbens andra Västkust-Träff och vilken träff!
Inte det för att vi blev direkt många utan för att vi fick besök av två styck Hudson limpor och för att vi kunde ha så trevligt trots det låga antalet av deltagande.
Det började på förmiddagen den 16 juli då vi möttes upp ute på Getteröns flygfält i Varberg mitt under mullrande Wheels n Wings. Vi hade även detta år bokat en egen klubbhörna för både, Nash, Hudson och AMC
Vissa av oss kom redan dagen innan och passade på att cruisa på stan hela kvällen för att till nästa dag har kommit i rätt stämning.
Vi blev allt som allt fyra styck AMC varav en ifrån Norge med sin underbara gröna Matador, Conny Jarl och Ulf Atterström med sin Ambassador cabbe, Andreas Gabrielsson med sin svarta Javelin och så jag själv med min Javelin/AMX.
Och som nämndes tidigare även två helt underbara Hudson, den ena en Hornet tillhörande Per-Henrik Fogelström och den andre en Super Wasp tillhörande ett danskt par som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.
Med strålande sol, supertrevligt sällskap, mullrande motorer, Swapmeet och med cruising som avslutning så kunde denna dag knappast ha blivit mer lyckad.
Dag två hade vi bestämt oss för att mötas utanför en vägkrog längsmed E6:an för att sedan därifrån åka tillsammans till Radiostationen i Grimeton ca två mil utanför Varberg.
På Radiostationen gick vi en guidad tur där vi fick lära oss hur, när och varför den första trådlösa kommunikationen över atlanten kom till. Detta är nämligen den enda bevarade och fungerande stationen som finns kvar idag i hela världen och är upptagen på UNESCO’s världsarvs lista.
Som så brukligt under dessa guidningar fick vi höra en inspelad ljudupptagning av hur det låter när långvågsändaren är i bruk men när guidningen var över så fick vi reda på att dom skulle veva igång den på riktigt eftersom dom hade en pågående kurs just den här dagen, gissa om man blev lycklig, och vilket ljud!
Tänk att allt detta ryms i våra ”nallar” idag!
Efter en promenad ute vid masterna var vi ganska sugna på middag så vi rattade vidare ut mot kusten till Björkäng där vi tog in på Restaurang Lanternan.
Efter middagen började Per-Henrik snacka om glass och om det kända glasscaféet Tre Toppar och så fick det bli. Vidare till Träslövsläge där vi klämde i oss tre till fyra kulor glass var och med detta avrundade vi helgens strapatser.
Trots vårt låga antal av deltagare hade vi ”göör-trevligt” så till er som inte var där, häng med nästa år och se vad ni har missat!
På återseende/Charles Alvarsson
S.A.R.S.

bottom of page