top of page

Stockholm Meeting 2011

SARS har ju som bekant ambitionen att skapa ett fördjupat samarbete med våra anfäder Nash och Hudson. Stockholmsträffens ambition var därför att samla ägare till AMC, Nash och Hudson under prestigelösa och enkla former. MHRF (Motor Historiska Riksförbundet) var vänliga nog att ekonomiskt stötta arrangemanget.

Arrangemanget initierades av fyra lätt grånade AMC veteraner, Kent Dahlin, John Eyre, Andreas Abrahamsson samt undertecknad. Planeringen började redan tidigt i våras med besök på diverse fritidsanläggningar i Stockholmsområdet. Valet föll till slut på Flottsbro utanför Huddinge. En inbjudan snitsades fram av John och skickades ut till SARS medlemmar samt till representanter för Nash och Hudson. På grund av skralt förhandsintresse blev vi ganska sent tvungna att ställa in den planerade middagen på Flottsbro Värdshus.

Vädret på lördagsmorgonen, träffens huvuddag var tyvärr inte det bästa. Detta skrämde eventuellt bort en och annan deltagare, men vid 12 tiden hade det i alla fall samlats ett 15-tal bilar. Till vår glädje var såväl Nash (1930) som Hudson (1952) representerade med en bil av varje märke. Dessutom kom det en del Hudsonfolk med bilar under renovering körandes i Pontiac och Lincoln. AMC var i majoritet, bland annat dök det upp två stycken AMX Two seaters båda hemmahörande i Stockholm. Vi hade också långväga gäster, George Ward kom ända från Blekinge i sin Classic –66. Utländsk representation sköttes av Göran & Jola Kjellander från Polen med Rouge –66.

John Eyre har på uppdrag av SARS Ordförande Charles Alvarson tagit fram en serie nya T-tröjor. En av dessa har temat ”The big Three, Nash Hudson AMC”. Dessa tröjor blev klara precis innan träffen, och tack vare MHRF,s bistånd kunnde vi lotta ut ett antal av dessa bland deltagarna. Tröjorna blev mycket väl mottagna och det såldes ett antal till de som stått utan tur.

Vid 12-tiden åkte vi i väg på en liten Crusing som tog oss via ett kort stopp på en Hot Rod Utställning i Västberga ut på de vackra Mälaröarna. Slutmål blev Café och handelsträdgård Rosenhill på Ekerö. Det är ett annorlunda ställe med viss retrokänsla (någon skulle nog välja Hippie). Fikat var i alla fall gott och prisvärt och vi fick en trevlig stund.

Returresan gick mycket smidigt då det finns färjeförbindelse mellan Ekerö och Vårby.
Kvällen avslutades på sedvanligt sätt med grill och samvaro långt in på småtimmarna.

Vi får se om detta ärrade arrangörsgäng känner för att ordna en ny träff under samma former nästa sommar, det hoppas i alla fall jag.
Av Johan Lindersson

bottom of page