top of page

Rambler Holiday 2008

Rapport från Rambler Holiday, Polen 2008
SARS medlemmarna Göran & Jola Kjellander arrangerade en ovanlig och trevlig bilträff i somras. Paret, som äger en Rouge från –66, en av få Ramblers i Polen. De bor i Miedzywoodzie, en liten by mitt på den polska rivieran. De brinner för gamla bilar och Rambler/AMC i synnerhet och ville därför arrangera en träff öppen för alla typer av fordon. Man ville också att träffen skulle vara avspänd med mycket tid för snack och upplevelser, och med lite mindre fokus på bilarna, vilket man lyckades med. Vi var som mest ungefär 40 personer från Sverige, Norge och Polen som hörsammat inbjudan. Vi var inackorderade på ett bra pensionat i grannbyn Pobierowo och där hölls också stora delar av arrangemanget. De som kom på onsdagen kunde de första dagarna gotta sig i en härlig högsommarvärme med sol och bad på den fantastiska milslånga sandstranden. 

Lördagen var huvuddag med en trevlig crusin till den närbelägna staden Wollin. Fordonsparken i vår karavan var brokig med knappt 10 AMC och Ramblerbilar, en polsk minibrandbil från –58 och en turistbuss från –67.  I kön låg en mycket fin polsk Mercury Montclair följd av en del obenämnbara bruksbilar. Turen gick också till en vikingaby i full skala med möblerade hus bebodda av ”äkta” vikingar. Det var kul att se smeder och andra hantverkare som jobbade med gamla metoder. Vi avslutade turen med att fika hos Kjellanders grannkonditori i Miedzywoodzie.
På lördagskvällen var det utomhusbankett med massor av god mat och dryck, samt dans till liveband.

Orkestern körde alla gamla godingar med smäktande saxofonsolon och skönsång. En kul detalj var att alla de för oss välkända amerikanska hitsen framfördes på polska. Att höra ”Speedy Gonzeles” framföras på detta sätt kan inte beskrivas, det måste upplevas.
Vi som var där riktar ett stort tack till Göran & Jola för en jättetrevlig och annorlunda träff. Vi hoppas ni gör om detta om ett år eller två så de som missade får en ny chans.

Johan & Åsa Lindersson

bottom of page