top of page

AMC Euromeet 2014

AMC Euromeet är en träff som anordnas varje år för nordens tre AMC-klubbar och den cirkulerar hela tiden emellan dessa tre länder. Sverige, Finland och Norge.

I år var det vår tur att hålla i kalaset och för att sätta ytterligare lite krydda på det hela så undrade vi om inte Svenska Hudsonklubben ville ha sin årsträff ihop med oss.

Svaret blev ja och under tiden planerades tid, plats, datum och ett program fram.

Den 22:e augusti var det så dags, vi samlades upp på fredagseftermiddagen/kvällen vid Sjögestad Motell utanför Mantorp där merparten av oss hade bokat rum. Detta motell är byggt 1954 (samma år som Hudson och Nash gick samman och bildade American Motors Corporation) och det är utformat på så sätt att man parkerar sin bil precis utanför sitt rum vilket ledde till en riktigt go amerikansk 50-tals känsla. Det blev grillning, mycket prat och skratt och vad som Hudson-Hasse skulle kalla för ”Tire-Kicking”. Kort & gott en helgjuten afton i goda vänners lag. Tyvärr fick en del av oss bo på en camping en bra bit bort på grund av platsbrist vilket kändes väldigt synd men samtidigt var det ett gott tecken för det innebar ju samtidigt att det var många som ville deltaga.

Svenska AMC/Rambler Sällskapet valde att hålla sitt årsmöte den här kvällen också.

Lördagen började med en smarrig frukost på motellets anläggning och sen var det dags för uppställning av bilarna. Vi skulle åka till Mantorp Park och titta på historisk racing med RHK (Racer Historiska Klubben). Väl inne på Mantorp Park blev vi framvinkade och hänvisade till våran plats där vi fick ställa ut våra bilar. Det blev en ståtlig samling bilar med blandade årgångar på både kördon och passagerare!

Nu var det racing som gällde! Trots regnet så körde de som galningar på banan med sina gamla racebilar. Det var riktigt kul att få se, höra och även känna lukten ifrån dessa gamla pärlor.

För de som kände att de inte ville lägga hela dagen på racing hade vi ordnat ett andra alternativ.

Kl 12:00 åkte de som ville i samlad trupp till Flygvapenmuseet i Linköping.

Kring fyratiden på eftermiddagen gav de sista av oss upp och vi åkte tillbaka till Motellet dit många redan hade anlänt. Dags för ännu mer ”Tire Kicking” och lite öl. Det var nu även dags att kåra träffens ”People’s Choice” och ”Long Distance”. People’s Choice gick till en finländsk Rebel i nyrenoverat super skick och Long Distance fick en norsk Ambassador som hade kört ca 110 mil enkel resa.

Efter allt skoj var det nu åter dags för lite allvar, nämligen Svenska Hudsonklubbens årsmöte.

Detaljer om detta finner ni i bifogat årsmötesprotokoll men jag lovar att allt gick fredligt till.

Nu var klockan sju på kvällen och det innebar en smarrig middag på Motellets restaurang.

Och för att verkligen visa restaurangens personal att det var biltokar de hade att göra med så hade en del av oss tagit med sig en hel utställning av modellbilar och ställt upp på ett av borden. Fint ska de va!

Kvällen avslutades sedan med lite mer umgänge ibland våra bilar och en del passade på att plocka fram stereon för att partaja ytterligare några timmar.

Söndagen bestod av ännu en god frukost på motellet och sedan var det till att sakteligen börja ta farväl av vänner och bekanta och till att packa sina grejor för att bege sig hemåt.

Tänk vad fort tiden går när man har roligt.

På återseende/Charles T. Rambler

bottom of page