top of page

AMC Euromeet 2010

I mitten av augusti blev det så dags för Euromeet. Jag (Johan Lindersson) och 2 x Andreas (Abrahamsson & Lindersson) begav oss i väg till årets upplaga av klassikern AMC Rambler Euromeet. Vi hade även sällskap av paret Kjelander i Rambler Rouge, själva färdades vi i Marlin. I år var det våra norska vänner i RACN (Rambler AMC Club Norway) som var värdar. Träffen var förlagd till Bø i Telemark ca 650 km hemifrån. Resan gick bra förutom att Görans oljetrycksmätare lade av utanför Arboga. Vi provade med att låna den från min bil, och då slocknade lampan, typiskt fel på givaren.

Träffen hölls på en camping/stugby som heter Bäverön, väldigt vackert belägen vid en liten strid älv. När vi kom fram vid 20-tiden på kvällen var där redan fullt med AMC-bilar och grillarna kördes för fullt. Vi kastade oss in i grilloset med våra medhavda köttbitar och en kall pilsner satt som en smäck efter den långa resan. Följande dag, lördag, bjöd på ett fantastiskt väder så jag började med ett morgondopp i den svala älven, ett utmärkt sätt att vakna till på.

Vid 10-tiden avgick crusinen och den var betydligt mer omfattande än den vi hade i Polen. Ett 30 tal bilar radade upp sig innan det bar av mot gamla Bø och en mycket gammal handelsbod, numer museum. Vi hann också med ett besök vid en gammal kvarn innan returen till platsen för dagens höjdpunkt; bilutställningen. Denna var ståndsmässigt förlagd på en parkering framför Bø stadshus mitt i den lilla staden. Vädret var fortsatt perfekt och ytterligare några AMC & Ramblerbilar anslöt sig under dagen. Förutom att beundra bilar kunde man köpa klubbeffekter och nygräddade våfflor i RACN,s klubbtält. Björn Breda, Kjell Blåhella med fler hade också med sig en del delar till försäljning. Efter prisutdelningen for vi tillbaka till Bäverön där vi slappade i solen och vissa tog ytterligare ett dopp i älven. Det var en mycket trevlig dag som avslutades på samma sätt som den föregående.

Söndagen bjöd även den på bra väder, men den fick vi tyvärr tillbringa instängda i fiskens buk. Resan hem gick även den utan missöden och vi var åter i Björklinge vid 19-tiden efter en trevlig men lång tur till vårt vackra och trevliga grannland.

Som avslutning vill jag rikta ett varmt tack till arrangörerna av ovanstående träff, utan eldsjälar som er skulle livet vara mycket tråkigare. Jag ser redan fram mot nya träffar nästa sommar, det är bara 6 månader kvar innan säsongen börjar igen ;-).

bottom of page