top of page

ActionMeet 2015

Tanken med denna träff var att vi skulle ta två lyckade koncept ifrån två tidigare mycket lyckade träffar och slå ihop dem till en dunderträff.
2013 hade vi The Great Three träffen där både AMC, Nash och Hudson var välkomna, detta blev en succé.
2014 höll vi AMC Euromeet och då lade vi stort fokus på racing på Mantorp Raceway där vi vistades större delen av lördagen. Detta blev också en stor succé!
Så årets tema blev, en gemensam träff med alla tre märkena förlagd på Mantorp Raceway under en brinnande Drag Racing tävling!

Fredagen den 31’e juli var det då dags.
Jag och min sambo Susanne anlände i hennes Javelin på eftermiddagen till Miskarps Motell där klubben hade bokat rum.
Vi blev väl bemötta av Kent och Ingegerd och Ingemar Frey som redan hade checkat in och gjort sig hemmastadda. Strax där efter kommer Oscar med sin fru Sheida i sin -74 Javelin.
Lite senare framåt kvällningen när vi står på parkeringen och snackar hör vi plötsligt ett ljuvligt men lite udda muller.
Är det en V8? Alla står och tittar bort emot infarten med förundran.
Fram bakom buskaget rullar det en superfin Hudson limpa! Det är Marc Hildebrandt tillsammans med sin sambo som gör oss den äran.
Dags för middag! Vi avnjuter en jätte god måltid i mycket trevliga vänners lag. Så trevligt att vi totalt glömmer bort tid och rum för till sist kommer en av servitriserna och säger till oss att de har stängt och att vi måste vara så snälla och lämna lokalerna.
Var och en går hem till sig och knyter sig för att samla krafter inför det som komma skall. Drag Racing!

På morgonen blir det frukost på motellets anläggning och sen uppställning av våra bilar inför avfärd mot Mantorp Raceway.
Vid infarten till Matorp möter Marc och sambon upp oss. De har tillbringat sin natt hemma då de bor så pass nära.
Vi blir visade vart vi ska köra inne på området och hamnar så på ”finbilsparkeringen” som i själva verket är en stor del utav den egentliga racebanan. Vilken tur att de kör Drag Racing den här dagen och inte Banracing!
Tävlingarna är redan i full gång och öronbedövande däcktjut och motorvrål välkomnar oss när vi promenerar in på området och upp på läktarna.
Strålande sol, drag racing, gott sällskap och läckra bilar. Låter som ett perfekt recept på en helgjuten dag! Och det blev det också, och som pricken över i’et fick vi se en Javelin på strippen! Och inte vem som helst heller, det var Oscar i egen hög person som ställde upp med sin -74 Javelin.
Det roliga med den här dagen på Mantorp var att alla var välkomna att prova sin bil på strippen bara de blev godkända vid säkerhetskontrollen. Oscar hade en liten punkt att åtgärda för att bli utsläppt på banan så det blev ett lite enklare ingrepp i form av en brandfilt vilket vi funderar på att ta patent på!
Sedan var det bara att vänta på att det skulle bli Oscar’s tur och när han väl stod vid startlinjen fick de avbryta all aktivetet för sanering av banan. En av bilarna innan Oscar hade tydligen lyckats läcka ut en större mängd olja på banan så det blev en ca 45 minuter lång väntan.
 Men den som väntar på någonting gott…
Gissa om vi hejade på när det sen var dags för Oscar att dra en repa på strippen!
Allt finns filmat och utlagt på YouTube.
Detta var första gången för Oscar men vad jag har hört så har det gett blodad tand!
Slutsumman av dagen på Mantorp var helt fantastisk och vi började på eftermiddagen känna att det var nog dags att dra sig tillbaka till motellet.
Men först ett litet mellanstop på vägen för lite fika.
När vi kom tillbaka till finbilsparkeringen märkte vi att Ingemar redan var där för han satt och polerade kromet på sin otroligt fina -58 Nash Rambler.
Tillbaka på Miskarp för en dusch och lite vila innan det var dags för middagen.
Även den här aftonen hade vi inga problem med att slå ihjäl då vi alla trivdes som fiskarna i vattnet.

På morgonen var det frukost och utcheckning och sen tyvärr dags för att säga adjö till sina vänner!
Tyvärr blev vi inte så många deltagare som vi hade trott på den här träffen men vi som var deltagande sa helt enkelt som så att ”det är deras förlust”!
Detta är en helg man sent kommer att glömma!

Keep On Rambling/Charles

bottom of page